Miestny odbor SaS sa ospravedlnil voličom za odchod Milana Barillu

28.04.2011 Poprad

Poprad 28. apríla (TASR) – Na minulotýždňovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade opustil poslanec Milan Barilla poslanecký klub SDKÚ-DS a SaS a vytvoril nový klub nezávislých poslancov spolu so Štefanom Pčolom a Stanislavom Baranom. Podľa okresného predsedu SaS Branislava Šveca tak urobil bez akéhokoľvek predchádzajúceho upovedomenia členov klubu a zároveň svojím hlasovaním podporil návrhy na odpredaje majetku mesta a takisto podporil zloženie odborných komisií pri MsZ bez zastúpenia členov klubu SDKÚ-DS a SaS. \"Na úkor pomerného zastúpenia podporil sám seba. Poslanec Barilla tak porušil svoje čestné vyhlásenie, ktoré podpísal pred komunálnymi voľbami, keď hlasoval opačne v porovnaní s volebným programom koalície, za ktorú do MsZ kandidoval,\" konštatoval Švec.
Okresná organizácia SaS vyjadrila sklamanie nad poslednými krokmi spomínaného poslanca a ospravedlňuje sa voličom v meste Poprad, že na kandidačnú listinu nominovala nevhodného človeka, ktorý sa rozhodol ďalej nedodržiavať program, s ktorým do komunálnej politiky vstupoval. \"Naša strana ubezpečuje voličov, že bude naďalej pokračovať v snahe poukazovať a zabrániť nečestným úmyslom a konaniam a v MsZ bude presadzovať svoj program,\" dodáva Švec.
Barilla, ktorý kandidoval v minuloročných komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát s podporou SaS, svoj odchod z poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS odôvodnil tým, že nesúhlasí s líniou, ktorá sa v klube nastolila. Tvrdí, že problémy v SDKÚ-DS, ktoré vznikli po tom, čo Štefan Kubík napriek nesúhlasu strany prijal post viceprimátora mesta Poprad, vnášali turbulencie a nepokoje aj na pôdu poslaneckého klubu. \"Odrážalo sa to na celkovej práci. Za päť mesiacov sme neukázali žiaden výsledok pre občanov. Som z toho sklamaný,\" povedal ešte minulý týždeň Barilla.
 

Vyberte región